Pita z rikoto, pršutom in paradižnički

  • 8 rezin pršuta Lokev
  • 275 g listnatega testa
  • 250 g rikote
  • 75 g češnjevih paradižnikov
  • 1 pest rukole
  • oljčno olje

Čas priprave: 40 min
Količina: za 3 osebe

  1. Listnato testo razvijemo čez večji pekač, obložen s papirjem za peko. Centimeter od roba testo zarežemo vse naokrog, da ustvarimo okvir. V centralnem delu v testo zarežemo križce, da pri peki ne bi preveč naraslo. Testo pečemo 20 minut na 200 °C.

  2. Rikoti dodamo žlico olivnega olja in premešamo.

  3. Rahlo porjavelo in naraslo testo vzamemo iz pečice, potlačimo sredino in ga premažemo z rikoto. Dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in rezine pršuta.

  4. Pito potresemo z rukolo in pokapljamo z oljčnim oljem.