Za 8 oseb
Priprava: 10 minut
Pečenje: 8 minut
Čas skupaj: 18 minut
Sestavine
- 1 bageta
- 1 žlica oljčnega olja, za kruh
- 2 burrati (skupaj 250g)
- 1 žlička oljčnega olja, za burrato
- 1 žlička limonine lupinice, sveže nastrgane
- Sol, poper
- 5 fig
- Cvetlični med (poljubno)
- Svež timijan (poljubno)
Postopek
SPEČEMO BAGETO
Bageto narežemo rezine v debelini 2 cm. Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj razporedimo bagete v eni plasti in pokapljamo z oljčnim oljem. Postavimo v predhodno segreto pečico, kjer
pečemo 8 – 10 minut pri 220 stopinjah, oziroma do zlate zapečenosti in hrustljavosti.
NAMAZ
Burrato odcedimo in damo v skledo in jo z vilico zmehčamo. Dodamo oljčno olje, limonino lupinico in začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo.
OBLOŽENI KRUHKI S PRŠUTOM
Po kruhku razporedimo namaz iz burrate. Dodamo rezino fige. Na figo nežno položimo pršut in pokapljamo s cvetličnim medom in posujemo s timijanom.